torstai 17. marraskuuta 2011

Koiraperheen arkea

Kiire jatkuu, mutta pari viikkoa on onneksi ollut enimmäkseen sellaista "kivaa kiirettä" erilaisten koiratouhujen parissa. Toissa viikonloppuna retkeiltiin isolla pentuporukalla Vehmaalla; mukana olivat Johanna pikkuisen Mimminsä kanssa (pikkuneiti jaksoi tosi reippaasti isompien menossa mukana), chili-pennut sekä veljekset Luca ja Poku L-pentueesta. Hyvin pärjäsivät pennut toistensa kanssa, mutta meiltä ihmisiltä meinasi välillä aina mennä laskut sekaisin, kun joka puolella vilisti pikkuturreja, jotka hetkessä olivat siirtyneet paikasta toiseen. Mun pikkukamera ei hämärtyvässä iltapäivässä taaskaan ollut pätkääkään yhteistyöhaluinen, eli ainoa kunnon kuvamateriaali mitä sain, oli Lucan ja Pokun veljespaini.


Jokunen ilta vierähti myös jalostustietojärjestelmän ääressä ihmetellessä; toki urokset tuleville morsioille oli jo etukäteen katsottuna, mutta piti vielä kartoittaa tilannetta hieman laajemmin ensi kesän mahdollista pentuetta ajatellen. Inez otti hieman varaslähdön omassa juoksussaan, joten hyvin mielenkiintoinen tilanne voi olla edessä tammikuussa, jos molemmat suunnitellut pentueet toteutuvat. Päällekkäin ei pitänyt mennä, mutta toivottavasti aikataulutuksen pettämisestä huolimatta pentulaatikot täyttyvät; niin mukavat yhdistelmät olisi luvassa !

Eli Emma (Bonachón Emma) vietti alkuviikosta lemmenlomaa Pohjanmaalla. Ihan nappiin ei ajoitus taaskaan mennyt. Sääli, että nämä ihmisten omat kiireet sotkevat koiraparkojen lemmentouhuja ja jouduimme hakemaan Emman pois mahdollisesti hieman liian aikaisin. Sulho joka tapauksessa oli mitä hurmaavin perropoika ja kovin tykästyneet koirat olivat toisiinsa, joten toivottavasti loma kuitenkin tuotti tulosta -vaikkakin sitten hieman keskeytettynäkin ! Suurkiitokset Tiinalle ja perheelle Emman hyvästä hoidosta loman aikana ja Marialle yhtä suuret kiitokset matkaseurasta Emman poishakureissulla !!!

Inez (Bonachón Inez) matkustaa ensi viikolla pariin otteeseen etelään ja vähintäänkin yhtä hurmaava poika on sielläkin suunnalla odottamassa. Molemmista pentueista toivoisimme vanhempiensa kaltaisia iloisia, ihmisystävällisiä, työintoisia ja terveitä perrovauvoja. Lähtökohdat mlemmille pentueille ovat ainakin parhaat mahdolliset, joten nyt vaan peukut pystyyn ! Näiden molempien mahdollisten pentueiden pennut tullaan tällä kertaa myymään ensisijaisesti harrastaviin koteihin. Laitetaan "mainokset" näkyville, kunhan tiedetään onko mitään mainostettavaa:) Osalle pennuista onkin tietty jo valmiina ostajat odottamassa.

Agilitykisoja seurasin kenneltytön ominaisuudessa viikonloppuna ja kyllä on vaan upeaa katseltavaa tämä nykyagility ! Juku, miten taitavia ovat sekä ohjaajat, että koirat ! Kyllä taitaa olla tällaisella täti-ihmisellä vielä pitkä tie edessä, jos kisaradoille itse joskus vielä halajaa. Sen verran paljon on taidoissa päivitettävää, että ei taida käydä ihan silleen nipsnaps-tyyliin:) Mii on ainakin jo nyt osoittanut fiksuutensa ja työintonsa, joten ei ainakaan siitä jää meidän kehittyminen kiinni. Harvoinpa se tosin muutenkaan taitaa olla koirasta kiinni...:) No, joka tapauksessa Taru teki taas hienoja ratoja Turun kisoissa Soolon ja Ebban kanssa. Ebba aloitti arvokisanollien metsästyksen saaden heti  kiinnityksen kahteen ja Soolo nautiskeli päästen palkintokorokkeellekin viimeisessä kisassa. Onnea Tarulle !

Huomenna rokotuksille Miin kanssa. Kauheesti toi natikka on jo kasvanut ja vankistunut, vaikkei siitä varmaan mitään monsteria koskaan tulekaan. Ihana natikka edelleen, oikein sellainen hyvän mielen koira alati heiluvine häntineen ja tuhtailuineen:)


3 kommenttia:

  1. Heippa Liisa! Kiva löytää teidän sivut!

    VastaaPoista
  2. Varmasti mielenkiintoisia pentuja tulossa - minä en uskalla edes tulla katsomaan, ettei kotoa löydy taas uutta "vahinkopentua"... ;o)

    VastaaPoista
  3. Terveiset Pohjanmaalta. Kiitos itsellesi, Emma oli niin mukava vieras, että oli kiva tutustua koiruliin paremmin. Toivottavasti Emma ja Hessu saavat pikkupentuja, sen verran mukavasti tulivat juttuun ja molemmat on niin kivoja koiria luonteeltaan =) Tiina

    VastaaPoista